Voor individuele huurders

De Huurdersbalie is een algemeen en onafhankelijk informatie- en adviespunt voor huurders.
De Huurdersbalie is er voor huurders van zelfstandige woonruimte uit de particuliere en sociale huursector, evenals voor kamerhuurders.

Heeft u een vraag of probleem op het gebied van huren? Dan kunt u tijdens spreekuurtijden bij ons langskomen voor een betrouwbaar en deskundig advies op juridisch, bouwtechnisch en volkshuisvestelijk gebied.

Voor individuele huurders, woonachtig in de gemeente Arnhem is informatie en advies kosteloos.

En sinds 1 januari 2024 is Stichting Het Huurdershuis ook toezichthouder voor de Wet goed verhuurderschap in Arnhem. Hiervoor werkt De Huurderbalie in Arnhem nu ook als het Meldpunt foute verhuurders dat door de Wet goed verhuurderschap is voorgeschreven.

Spreekuren

We ontmoeten u graag op ons kantoor in Het Bruishuis
aan de Akkerwindestraat 1, kamer 17.
Wij werken alleen volgens afspraak.
Een afspraak maakt u telefonisch (06 – 54 97 63 80) of per e-mail (balie@huurdershuis.nl).
Zo houden we rekening met elkaar.

Heeft u een vraag of probleem op het gebied van huren? Dan kunt u tijdens spreekuurtijden bij ons langskomen voor een betrouwbaar en deskundig advies op juridisch, bouwtechnisch en volkshuisvestelijk gebied.

Voor individuele huurders, woonachtig in de gemeente Arnhem is informatie en advies kosteloos.

Openingstijden

maandag: 13.00u – 16.00u

dinsdag: 9.00u – 12.00u

donderdag: 13.00u – 16.00u

vrijdag: 9.00u – 12.00u

Veranderingen melden we op deze website (www.huurdersbalie.nl) en
via Facebook (Het Huurdershuis).

Bij problemen met de huurbaas naar de huurcommissie!

Huurders kunnen met vragen en problemen over huurzaken terecht bij
De Huurdersbalie. De adviseur van De Huurdersbalie biedt in de meeste gevallen afdoende antwoord of actie om de problemen met de huurbaas op te lossen. Zo wordt erger voorkomen.


Soms is er meer nodig en is een gang naar De Huurcommissie een noodzakelijk vervolg. Voor veel huurders is dat een overweldigende stap en raken zij zowel de draad als de moed kwijt in alle mailverkeer, noodzakelijke stukken en jargon. Zij voelen zich alleen staan en niet opgewassen tegen de formele organisatie die over hun lot beslist.


De Huurdersbalie is daarom een proef gestart met een nieuwe dienst: voor huurders voor wie het noodzakelijk is om hun zaak aan De Huurcommissie voor te leggen én voor wie de drempel te hoog is om dat zelf te doen, nemen wij de volledige administratie die daarbij hoort (en daarmee stress) uit handen.


Hoe werkt het?
De huurder machtigt De Huurdersbalie, die vanaf dat moment de vertegenwoordiger van de huurder in deze kwestie is. Dat betekent dat De Huurdersbalie namens de huurder alle mailverkeer en noodzakelijke stukken verzorgt en in de gaten houdt; allemaal zaken waarover de huurder zich niet meer druk hoeft te maken, een hele zorg minder! Zo weet de huurder zich goed vertegenwoordigd en voelt hij zich sterker staan.


En mocht het tot een zitting bij De Huurcommissie komen waarbij de huurder aanwezig moet zijn, dan regelt De Huurdersbalie dat ook. De Huurdersbalie begeleidt dan het proces, betaalt de leges en is aanwezig bij de zitting.

 

Kosten?
Zoals bekend is voor de gang naar De Huurcommissie leges verschuldigd. Voor de huurder is dat een bedrag van € 25,00. De Huurdersbalie schiet dat bedrag voor om de huurder zoveel mogelijk te ontlasten. De Huurdersbalie ontvangt dit bedrag pas terug als de leges terugbetaald wordt op grond van de uitspraak van De Huurcommissie.


Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met De Huurdersbalie.
Wij zijn bereikbaar via e-mail balie@huurdershuis.nl en telefoon 06 54 97 63 80.